Bio Ion-7

APA ITU BIO ION-7?

Air ion mineral yang paling berkuasa, semula jadi dan boleh mengimbangi pH

Jangka hayat seseorang ditentukan oleh kelajuan usia sel-sel badan. Seperti yang ditunjukkan oleh saintis Amerika Raymond Francis, hanya ada satu penyakit pada manusia – kegagalan sel, yang merujuk kepada sel-sel tubuh kehilangan kemampuan asalnya untuk berfungsi. Dadah tidak boleh diandalkan untuk meningkatkan fungsi sel, kerana sel memerlukan nutrien untuk berfungsi. Mengisi semula nutrien yang diperlukan oleh sel akan membolehkan mereka mendapatkan kembali fungsinya. Organisasi Kesihatan Sedunia menyebutkan bahawa cara paling berkesan untuk menyembuhkan penyakit setakat ini adalah memperbaiki, menguatkan dan mengaktifkan sel-sel badan.

Bio-Ion 7 adalah makanan selular yang kaya dengan mineral ionik dan unsur surih. Produk ini mampu memberi tenaga kepada tubuh, memperbaiki sel yang rosak, menguatkan fungsi sel, dan mengekalkan tahap keseimbangan asid-basa yang sihat. Campurkan 10 tetes Bio-Ion 7 di dalam air anda setiap hari dan rasakan kebaikan hidup dengan penuh semangat!

BIO-ION 7 ?

Ia kaya dengan unsur mineral. Selain unsur makro kalsium, magnesium, kalium, natrium, dan fosfor dalam tubuh manusia, ia juga mengandungi unsur surih zink, besi, tembaga, selenium, yodium, molibdenum, kromium, kobalt, dan fluor dalam tubuh manusia. , Mangan, dll. Unsur mineral adalah nutrien penting untuk tubuh manusia. Berkaitan rapat dengan kesihatan tubuh manusia.

KELEBIHAN BIO-ION 7?
  1. Meningkatkan pernafasan sel.
  2. Mineral ion lebih mudah diserap dengan molekul yang lebih kecil.
  3. Menjaga kesihatan yang baik.
  4. Menggalakkan penghasilan pelbagai nutrien dalam badan.
  5. Menstabilkan aliran oksigen.
  6. Mengimbangkan metabolisme.
  7. Menambah tenaga.
  8. Buang toksin dari badan.
  9. Mengimbangkan elektrolit badan.
APA ITU MINERAL & PERANANNYA?

Mineral adalah sebatian atau unsur semula jadi yang terdapat dalam kerak bumi. Juga dikenali sebagai garam bukan organik, ia adalah istilah umum untuk bahan bukan organik dalam tubuh manusia. Ini adalah istilah umum untuk pelbagai elemen yang diperlukan untuk membentuk tisu manusia dan mengekalkan fungsi fisiologi normal, dan merupakan salah satu daripada tujuh nutrien penting untuk tubuh manusia.

Seperti vitamin, mineral adalah elemen penting untuk tubuh manusia. Mineral tidak dapat dihasilkan dan disintesis sendiri. Pengambilan mineral setiap hari pada dasarnya ditentukan. Namun, ia bergantung kepada faktor-faktor seperti usia, jantina, keadaan fizikal, persekitaran, dan status pekerjaan. Perbezaan.

Berbagai unsur yang terkandung dalam tubuh manusia, selain karbon, oksigen, hidrogen, nitrogen, dan lain-lain, terutama terdapat dalam bentuk bahan organik, 60 jenis unsur yang tersisa secara kolektif disebut mineral (juga disebut garam anorganik). Antaranya, 25 diperlukan untuk pemakanan manusia. Tujuh unsur kalsium, magnesium, kalium, natrium, fosfor, sulfur, dan klorin relatif tinggi, menyumbang kira-kira 60% hingga 80% daripada jumlah mineral.

Ia dipanggil elemen makro. Terdapat 14 jenis unsur lain seperti besi, tembaga, yodium, zink, mangan, molibdenum, kobalt, kromium, timah, vanadium, silikon, nikel, fluor, dan selenium, yang jumlahnya sangat sedikit, dan kandungannya di badan kurang daripada 0.005%, Dikenali sebagai unsur surih.

PERANAN MINERAL?

Pelbagai mineral dikeluarkan dari badan setiap hari semasa metabolisme tubuh manusia melalui pelbagai cara seperti najis, air kencing, peluh, rambut, kuku, kulit dan membran mukus. Oleh itu, ia mesti ditambah dengan diet. Oleh kerana unsur-unsur anorganik tertentu ada di dalam badan, jarak antara zon dos berkesan secara fisiologi dan zon dos toksik adalah kecil, jadi pengambilan berlebihan tidak hanya tidak berguna tetapi berbahaya, dan perhatian khusus harus diberikan kepada jumlah yang tidak terlalu banyak. Menurut pengedaran dan penyerapan mineral dalam makanan dan ciri-ciri keperluan manusia, kalsium, zat besi, dan zink mudah kekurangan penduduk negara kita. Di bawah persekitaran geografi khas atau keadaan khas lain, mungkin juga terdapat kekurangan iodin, selenium dan unsur-unsur lain.Mineral dan enzim bergabung untuk membantu metabolisme. Enzim adalah protein yang sangat diperlukan dalam proses metabolisme baru, dan mineral yang mengaktifkan enzim. Sekiranya terdapat mineral yang tidak mencukupi, enzim tidak dapat berfungsi dengan normal dan aktiviti metabolik berhenti.